WEDSTRIJD Futsal Chatelineau - Herstal Turcs Futsal  12 - 5  (5-2)

DATUM 13-09-2013  21:15

DOELPUNTEN 2’ Trussart (1-0), 2’ André (2-0), 9’ en 10’ Rahou (3-0 en 4-0), 11’ pen. Yilmaz (4-1), 14’ Yilmaz (4-2), 19’ Lucio (5-2), 21’ Rahou (6-2), 22’ Lucio (7-2), 27’ André (8-2), 28’ Akdim (8-3), 29’ Trussart (9-3), 31’ Arslan E. (10-3), 32’ Monfort (10-4), 33’ Rahou (11-4), 34’ Monfort (11-5) en 35’ Rahou (12-5).

VERSLAG De kampioen miste voor zijn start van de competitie Chaibai (overlijden moeder), Leo en Liliu. Herstal trad aan zonder Benabdeslam, Bousfia en Guillen. Na een minuut stilte, nam de thuisploeg uiteraard het initiatief. Herstal liet na 4-0 niet betijen en milderde tot 4-2. De lokalen startten de tweede periode met twee verdere doelpunten (7-2). De wedstrijd was gespeeld. Het recital van de nummer één kon beginnen. De verwennerij van het publiek ook. Met nog eens acht doelpunten in acht minuten. Vijf daarvan kwamen al op naar van Omar Rahou. Châtelineau kan zich opmaken voor de derby vrijdag bij gebuur Charleroi 21. De wedstrijd Herstal – Beringen van vrijdag a.s. 20 september werd (wegens onbeschikbaarheid van de zaal) naar een latere maandagavond verplaatst.